A visszutas logisztika: Egy fogalmi keret -------- Its title in English: Reverse logistics: A theoretical framework

Kohut, Zsófia and Nagy, Adrienn (2004) A visszutas logisztika: Egy fogalmi keret -------- Its title in English: Reverse logistics: A theoretical framework. Working Paper. Vállalatgazdaságtan Tanszék, Budapest.

[img]
Preview
PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
335kB

Abstract

A dolgozat a visszutas logisztika (reverse logistics) fogalmi fejlődését mutatja be. A visszutas logisztika elnevezés a magyar irodalomban eddig a hulladékkezelési, az inverz vagy reverz logisztikaként használt fogalmakat fedi. A visszutas logisztika annyiban tekinthető a legátfogóbb fogalomként, hogy nem csak a fogyasztási és termelési folyamatból kivont használt termékek kezelését tartalmazza, hanem azoknak a fogyasztási és termelési folyamatba történő utólagos bevonását. Ezen a ponton a vállalati gazdálkodás igényei a környezetvédelemmel hozhatók közös nevezőre. --------- The aim of the paper is to define the goals and methods of reverse logistics. First the authors define the reverse logistics and than they present the development of the concept of reverse logistics. The paper shows the possible activities and fields of reverse logistics. The results of the work is to clear the concept of reverse logistics in the Hungarian management literature.

Item Type:Monograph (Working Paper)
Uncontrolled Keywords:Visszutas Logisztika; Újrafelhasználás; Vállalatgazdaságtan; Környezetvédelem ----- Reverse Logistics; Reuse; Business Economics; Environmental Protection
Subjects:Environmental economics
Logistics
ID Code:81
Deposited By: Mónika Szatmári
Deposited On:22 Mar 2007
Last Modified:01 Jul 2016 04:04

Repository Staff Only: item control page